Źródła

GRUPA BRETAGNE - NORMANDIE:
https://www.francja.pl/bretania.xml
https://www.francja.pl/normandia.xml
http://vivelacuisine.pl/artykul/92-slynna-tarta-panien-tatin-z-lamotte-beuvron
http://vivelacuisine.pl/artykul/219-najlepsze-maslo-i-nalesniki-zjemy-w-bretanii
https://www.kuchniaplus.pl/artykuly/kuchnia-bretonska
http://artkulinaria.pl/tag/kuchnia-bretonska

GRUPA ALSACE - LORRAINE:
https://www.francja.pl/francja-wschodnia.xml
https://www.francja.pl/alzacja.xml
http://vivelacuisine.pl/artykul/325-kougelhopf

GRUPA RHÔNE-ALPES
https://www.francja.pl/sabaudia.xml
https://www.francja.pl/gorna-sabaudia.xml
http://ekuchareczka.pl/tartiflette-czyli-pachnace-wspomnienie-z-alp/
https://www.ifrancja.fr/iportal/alpy-w-kuchni-tygodnik-angora/
http://nakarmionastarecka.pl/val-cenis-na-narty-i-ser/
https://dwapalniki.wordpress.com/2014/08/06/sabaudzka-uczta/

GRUPA PROVENCE CÔTE D'AZUR
https://www.francja.pl/prowansja-lazurowe-wybrzeze.xml
https://polki.pl/przepisy/kuchnie-swiata,kuchnia-prowansalska,10261255,galeria.html
http://podroze.gazeta.pl/podroze/56,114158,14461146,_PROWANSJA__Kuchnia_prowansalska___aromaty_i_smaki.html
https://www.wakacje-we-francji.pl/kuchnia-prowansalska2
http://vivelacuisine.pl/artykul/81-ratatouille

dla wszstkich grup polecam francuskie strony zawierające przepisy wraz z ilustracjami, filmikami, ułatwiającymi zrozumienie:
https://www.marmiton.org
https://www.recettes.net
Zdjęcia do Waszych prezentacji możecie znaleźć na stronach:
https://pixabay.com/pl/
https://www.flickr.com

Pamiętajcie, żeby w Waszych prezentacjach znalazła się bibliografia, postępujcie zgodnie z zasadami poszanowania praw autorskich.